Ik dacht hoe heftig kan het zijn, maar we werden gewoon met z’n tweeën over het strand getrokken. Geweldig!

Sanne

Powerkiten, of gewoon op zijn hollands vliegeren, is de ultieme krachtmeting met de wind. Vanaf windkracht 2 is powerkiten mogelijk, vanaf windkracht 7 wordt het wat te heftig. Je leert onder begeleiding van ervaren instructeurs de krachtige kites in bedwang te houden en te besturen. We passen de maat van de vlieger aan het niveau van de deelnemers en de kracht van de wind. Houd je kite alleen of samen goed vast en laat je door het zand slepen! Deze activiteit is erg leuk om samen, met je collega’s vrienden of familie, te beleven.

Waarom Powerkiten bij de StrandFabriek?

  • Powerkiten vanaf windkracht 2 tot windkracht 7!
  • Aparte kitezones voor de Clinic
  • 7 verschillende maten kites, voor elk niveau
  • Wij werken alleen met gekwalificeerde instructeurs
  • De StrandFabriek heeft het veiligheidskeurmerk en is verzekerd bij Sport Institute Europe

Wat kan je verwachten als je gaat Powerkiten

Na aankomst op het strand volgt eerst een korte instructie over het powerkiten en veiligheid (er kan nog best wat spanning komen op de lijnen met stevige wind). Na ongeveer 5 minuten is het tijd om te gaan powerkiten, en wordt de groep opgedeeld over een aantal kites. Na een paar minuten powerkiten kunnen je armen al gaan verzuren, dus rouleren meerdere deelnemers op 1 kite.

Waar moet je aan denken voordat je komt Powerkiten

Het is handig om tijdens het Powerkiten comfortable (warme) kleding te dragen. Houdt er rekening mee dat de kleding vies kan worden, dus trek vooral geen driedelig pak aan. Dichte schoenen met platte zolen zijn een aanrader, omdat je door de kracht van de kite met gemak een stuk over het strand getrokken kan worden. Omdat het soms kan gebeuren dat je tegen de zon in kijkt tijdens het Powerkiten is ook een zonnebril een aanrader.

Na het Powerkiten

Lekker nagenieten van het powerkiten is mogelijk in de 2 sfeervolle en gezellige strandpaviljoens op 1 minuut lopen van onze blokart locatie op het strand: Timboektoe of Aloha.

Beide strandpaviljoens staan elk jaar weer in de top 10 van de beste strandpaviljoens van Nederland. 

Veel gestelde vragen over Powerkiten

1) IS POWERKITEN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK?

100%. Powerkiten is voor iedereen. Jong en oud, sportief en minder sportief. Omdat we werken met verschillende vliegermaten kunnen we iedere deelnemer een passende powerkite aanbieden. Zo kan iedereen binnen zijn/haar kunnen maximaal genieten.

2) GAAN WE OOK POWERKITEN MET SLECHT WEER?

Voor powerkiten is wind het uiteraard het belangrijkste. Als het een beetje regent kunnen we gewoon kiten. Zijn de weersomstandigheden echt niet geschikt voor het powerkiten (dus veel regen of te weinig wind) dan annuleert de StrandFabriek de activiteit 24 uur van tevoren. Mocht de datum niet verzet kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij een vrijgezellenuitje of bedrijfsuitje, dan hebben we verschillende andere activiteiten die we aan kunnen bieden, uiteraard in overleg. 

3) KOSTEN, BETALING EN ANNULERING VAN POWERKITEN

Je boekt een powerkite sessie bij ons vanaf € 22,50 per persoon.

Mocht het powerkiten niet door kunnen gaan door weersomstandigheden, dan annuleert de StrandFabriek 24 uur van tevoren. Als de StrandFabriek annuleert zijn hier geen kosten aan verbonden. In overleg verplaatsen we de activiteit naar een andere datum, of crediteren we de kosten.

Wil je zelf het powerkiten annuleren gelden onze algemene voorwaarden

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Maak je klaar voor een onvergetelijke dag Powerkiten.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, laat weten wanneer en met hoeveel mensen je wilt komen, en we sturen je binnen 24 uur een offerte toe!

Vanaf 8 personen
Vanaf 1 uur
Vanaf €25.00 p.p.