Super leuke middag gehad met onze kinderen van 17 en 14. Professionele, zeer ervaren begeleiding door 2 relaxte heren. Top ervaring, we doen dit graag nog een keer!.

Joke Roozing

Blokarten in Wijk aan Zee

Of je het nu strandzeilen, blowkarten of blokarten noemt… Dat maakt niet uit. Blokarten is één van de activiteiten die je een keer gedaan moet hebben. Na een korte instructie, ben je snel in staat om, samen met je collega’s vrienden of familie, over het strand te racen. Rijdend langs de vloedlijn ervaar je een ongekend gevoel van vrijheid. 

Boek Direct Blokarten

Wil je alleen komen blokarten of ben je met een kleine groep van maximaal 10 personen? Stop dan maar met lezen en boek direct!

Boek Direct

Waarom blokarten bij de Strandfabriek

  • Bij de SF rijd je in de originele lichtgewicht blokarts
  • De enige aanbieder met 5 verschillende zeilmaten en XL banden
  • Aparte blokart-zones voor de clinic blokarten
  • We passen de zeilmaat aan het niveau van de deelnemers en de kracht van de wind aan, zo heeft iedereen het naar zijn zin.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meerijden in een zijspan
  • Wij werken met gekwalificeerde instructeurs
  • De SF heeft het veiligheidskeurmerk en is verzekerd bij Sport Institute Europe
Blokarten bij de StrandFabriek op NPO

Wat kan je verwachten als je gaat blokarten

Na aankomst op het strand volgt eerst een korte instructie over het blokarten en veiligheid. Na ongeveer 5 minuten is het tijd om te gaan rijden, en duwt de instructeur de blokarts het circuit op. Tijdens het rijden staan de instructeurs klaar voor extra instructie en te helpen waar nodig. 

Waar moet je aan denken voordat je komt Blowkarten

Het is handig om tijdens het Blokarten comfortabele (warme) kleding te dragen. Houdt er rekening mee dat de kleding vies kan worden, dus trek vooral geen driedelig pak aan. Zorg dat je dichte schoenen met platte zolen aan hebt en voor de kantoorhanden onder ons zijn handschoenen eventueel aan te raden. Denk hier zelf aan! Een (zonne)bril is ook handig tegen opspattend zand of stuifzand.

Blokarten met een kleine groep

Ben je met een kleine groep (2 tot 10 personen) en wil je direct boeken? Geen probleem! Gebruik onze handige Online boekingstool, en zet direct je tijd en datum vast.

Boek Direct

Blokarten met bedrijfsuitje

Wil je (doordeweeks) komen strandzeilen met je collega’s? Strandfabriek regelt in samenwerking met onze horeca partners compleet verzorgde bedrijfsuitjes. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in of klik voor meer informatie.

Na het blowkarten

Lekker nagenieten van het blowkarten is mogelijk in de 2 sfeervolle en gezellige strandpaviljoens op 1 minuut lopen van onze blokart locatie op het strand: Timboektoe of Aloha.

Beide strandpaviljoens staan elk jaar weer in de top 10 van de beste strandpaviljoens van Nederland. 

Veel gestelde vragen over blokarten

1) Is blokarten voor iedereen toegankelijk?

100%. Blokarten is voor iedereen. Jong en oud, sportief en minder sportief. Omdat we werken met verschillende zeilmaten kunnen we de blokarts per deelnemer aanpassen. Zo kan iedereen binnen zijn/haar kunnen maximaal genieten. Bovendien hebben we speciale karts met zijspan, waardoor het ook voor jonge kinderen / minder valide mogelijk is om de kick van het strandzeilen te ervaren.  

2) Gaan we ook blokarten met slecht weer?

Voor blokarten is wind het belangrijkste. Als het een beetje regent kunnen we gewoon rijden. Zijn de weersomstandigheden niet geschikt om te rijden (dus veel regen of te weinig wind) dan annuleert de StrandFabriek de activiteit 24 uur van tevoren. Mocht de datum niet verzet kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij een vrijgezellenuitje of bedrijfsuitje, dan hebben we verschillende andere activiteiten die we aan kunnen bieden, uiteraard in overleg. 

3) Vanaf welke leeftijd kan je blokarten?

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen alleen in een blokart rijden!  De SF beschikt ook over blokart met zijspan (twee zitter) Deze duokarts zijn geschikt voor blokarters van 6 tot 12 jaar, om samen met een volwassene over het strand te rijden.

4) Kosten, betaling en annulering van blowkarten?

Je boekt een blokart sessie bij ons vanaf 25,00 per persoon. 24 uur voor aanvang van het Blowkarten ontvang je een iDeal betaalverzoek. Voor een zakelijk evenement ontvang je een factuur per e-mail. 

Mocht het niet door kunnen gaan door weersomstandigheden, dan annuleert de StrandFabriek 24 uur van tevoren. Als de StrandFabriek annuleert zijn hier geen kosten aan verbonden. In overleg verplaatsen we de activiteit naar een andere datum, of crediteren we de kosten.

Wil je zelf het blokarten annuleren gelden onze algemene voorwaarden

Vraag direct een offerte aan

Maak je klaar voor een onvergetelijke dag Blokarten.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, laat weten wanneer en met hoeveel mensen je wilt komen, en we sturen je binnen 24 uur een offerte toe!

Vanaf 2 personen
Vanaf 75 minuten
Vanaf €25,00 p.p.