Mooie, afwisselende en uitdagende discgolfbaan in een bijzondere omgeving. Door hoogte verschillen in het parcours was het ook een inspannende activiteit.

Kim Bos

Discgolf in de duinen van Wijk aan Zee

Het discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op het traditionele golf. In plaats van een bal en verschillende clubs gebruiken spelers een vliegende schijf of frisbee. Het doel is om
de frisbee in de ‘disc catcher’ te gooien.
Na het oefenen van een aantal werptechnieken gaan de
spelers in kleine teams, een 9-holes duinparcours lopen.
Discgolf is voor iedereen toegankelijk.
Een sportieve uitdaging waarbij focus en concentratie
belangrijke elementen zijn. Het doel is om als team met
zo min mogelijk worpen het parcours te volbrengen.

Wat kan je verwachten als je gaat discgolfen

Bij het discgolfen verzamelen we aan de rand van de duinen. Omdat het voor veel mensen een tijdje geleden is dat ze voor het laatst een frisbee in hun handen hadden oefenen we eerst een aantal werptechnieken. Wanneer we de frisbees redelijk onder controle hebben gaan de spelers in kleine teams een 9-holes duin-parcours lopen. Het team dat met het minste worpen het parcours aflegt gaat met de eeuwige roem naar huis.

Waar moet je aan denken voordat je gaat discgolfen

We gaan bij het discgolfen een parcours afleggen in de duinen. Het is aan te raden om dichte schoenen met een platte zool. Als de zon schijnt kan zonnebrand en een zonnebril geen overbodige luxe zijn.

Een drankje doen na het discgolf

Wanneer we weer uit de duinen tevoorschijn komen is het hoog tijd voor een drankje. Gelukkig sta je binnen een minuut op het terras van Timboektoe of Aloha, so take your pick!

Veel gestelde vragen over discgolf

1. IS DISCGOLF VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Discgolf is voor iedereen toegankelijk, en dus een perfecte activiteit met zelfs de meest uiteenlopende groepen. Omdat er punten gaan naar zowel het snelste als het meest efficiënte team kan je discgolf winnen met zowel een ontspannen mentaliteit als een actieve inspanning!

2. Gaan we ook discgolfen als het regent?

We zijn niet van suiker, dus een beetje regen kunnen we hebben. Omdat de frisbees wat zwaarder zijn dan de standaard frisbee is ook de wind niet direct spelbreker, maar er zijn uiteraard grenzen. Zijn de weersomstandigheden echt niet geschikt voor het discgolfen (dus veel regen en / of wind) dan annuleert de StrandFabriek de activiteit 24 uur van tevoren. Mocht de datum niet verzet kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij een vrijgezellenuitje of bedrijfsuitje, dan hebben we verschillende andere activiteiten die we aan kunnen bieden, uiteraard in overleg. 

3. KOSTEN, BETALING EN ANNULEREN VAN DISCGOLF

Discgolfen bij de StrandFabriek kan al vanaf € 19.50 per persoon. 24 uur voor aanvang van het Discgolfen ontvang je een iDeal betaalverzoek. Voor een zakelijk evenement ontvang je een factuur per e-mail. 

Mocht het Discgolfen niet door kunnen gaan door weersomstandigheden, dan annuleert de StrandFabriek 24 uur van tevoren. Als de StrandFabriek annuleert zijn hier geen kosten aan verbonden. In overleg verplaatsen we de activiteit naar een andere datum, of crediteren we de kosten.

Wil je zelf het Discgolfen annuleren gelden onze algemene voorwaarden

Een gooi naar de prijzen doen?

Dat kan zelfs zonder frisbee, vraag gewoon een offerte aan!

Laat even weten wanneer en met hoeveel mensen je wilt komen, en we sturen je binnen 24 uur een offerte toe!

Vanaf 12 personen
Vanaf 1 uur
Vanaf €19,50 p.p.