MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij zijn ons als buitensport bedrijf als geen ander bewust van de impact die wij hebben op het de omgeving en de maatschappij. De Strandfabriek wil dat deze natuurlijke omgeving ook voor de toekomstige generatie beschikbaar en behouden blijft. Daarom streven wij bij elke keuze die we maken naar een balans tussen People, Planet en Profit. Dit maken wij heel concreet door de volgende maatregelen:

  • Al onze activiteiten worden uitgevoerd door louter gebruik te maken van de elementen, zoals de wind.
  • Naast sportieve uitjes bieden wij ook maatschappelijk verantwoorde activiteiten aan, zoals de Beach Clean-up. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan het verminderen van afval op het strand.
  • Wij werken samen met Green- Key gecertificeerde horeca partners.
  • Bij de inkoop van onze materialen kiezen wij waar mogelijk de meest duurzame opties. Hierdoor gaan bijvoorbeeld onze blokarts jaren langer mee.
  • Wij gebruiken uitsluitend schoonmaakmiddelen met een erkend EU Eco-label.
  • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen, zoals de bijvoorbeeld de Heliolympics, door sponsoring en vrijwilligerswerk.
  • Al onze medewerkers zijn uitstekend op de hoogte van onze MVO activiteiten en zullen je er graag meer over vertellen

2-2-2018, Wijk aan Zee

Jasper van Raaij

Green Key

Deze maatregelen hebben er voor gezorgd dat wij in april 2018 het Green Key Zilver keurmerk hebben mogen ontvangen!

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 bedrijven met een Green Key. Vooralsnog zijn wij het enige buitensportbedrijf/blokartbedrijf aan de kust met een Green Key, en daar zijn we trots op! Kijk voor meer informatie op Greenkey.nl.  

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.